İstemsiz hareketler farklı bir grupta incelenirler. Santral sinir sisteminden diğer nöral mekanizmalar nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Büyük bir bölümde beynin derinliklerinde yer alan bazal ganglionlar sebebiyet verebiliyor. Kalıtsal, iltihabi durumlar, doğum travması, vasküler olarak ortaya çıkar. Gri madde bölgeleri titreme problemine neden olabilir. Parkinson hastalığı sonucu da tremor problemi ortaya çıkmaktadır. İntansiyonel tremor ne demek, hangi durumlarda ortaya çıkar, nasıl geçer bu konuda araştırma yapabilirsiniz.
İntansiyonel tremor ne demek bu durum herhangi bir yere yönelme halinde ortaya çıkar. Beyincik hastalıkları nedeniyle veya çeşitli ilaçların yan etkisi ile baş gösteren titreme problemlerinden bir tanesidir. Parmak burun testi yapılırken titremenin arttığı gözlenir ve bu şekilde hastalığın tanısı yapılır. Parkinson titremesi olarak bilinen psikojenik tremor beyin sapı tümörü ile ve infarktüs sebebiyle ortaya çıkan problemler arasında yer almaktadır. Psikojenik tremor, postural veya intansiyonel olarak ortaya çıkabilir psikojenik tremor olan bir kişi gözlenirse bu titreme artar ve hastanın dikkatini başka bir tarafa kaydığında şiddeti azalır. Bu hasta grubunda hastalık hastalığı tanısı da koyulmaktadır.
Tremor problemi ilaca bağlı veya toksik maddelere karşı da oluşabilmektedir. Bu türler arasında esansiyel titreme yer almaktadır. Titreme sorunu ile başa çıkabilmek için nereden kaynaklandığını bulmak gerekir. Sonrasında hastalığın tedavisinde yan etki olarak titreme oluşturabilecek ilaçlar yerine farklı ilaçlar kullanmak yer alabilir.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.
Bir cevap yazın