Demans pek çok belirtinin ve bulgunun ortak adıdır. Demans belirtileri özellikle orta yaş ve yaşlı bireylerde ortaya çıkmaktadır. Güvensizlik hissi, moralsizlik ve kayıtsız kalma hali belirtileri arasında sayılabilmektedir. Hafızada karışıklık yaşamak, isimleri karıştırmak ve yakın çevresini unutma, hikayeleri ve olaylar arasında bağlantı kurma zorluğu gibi rahatsızlıklar demans belirtileri olarak isimlendirilebilir. Özellikle bireylerin en sık yapmış olduğu tepkiler arasında ruh halinde ani değişiklikler yer almaktadır ve bu da bir kişinin demans problemi yaşadığını kanıtlamaktadır.
Demans Evreleri
Demans evrelerinin ilk evresi bilişsel bozukluk olmadan baş gösterebilir. Normal zihinsel işlev söz konusu olduğu halde hafıza kaynaklı davranışsal problemler ilk belirtiler arasında yer alabilir. İkinci evrede ciddi bir şekilde bilişsel bozukluk ortaya çıkabilir ve kişinin ilk olarak günlük kullanmış olduğu aletlerini nereye koyduğunu bulamaması, yemeğin altını açık unutması gibi sorunlar meydana gelebilir. 3. evrede ise bilişsel bozukluk hissedilmeye başlar ve özellikle tıbbi personeller tarafından bu durum fark edilebilir. Demansın gelecekte şiddetli evrelerinin yaşanacağının habercisi bu evredir.
- evrede orta ve yüksek derecede bilişsel bozukluk meydana gelir. Sosyal geri çekilme, huysuzluk ve huzursuzluk, karamsar hissetme, zihinde keskin kargaşa, rutin işleri yapmakta zorlanan ve görülmektedir. Demans belirtileri olarak 6. evrede de bilişsel bozukluk yer almaktadır ve son olarak da 7. evre çok ciddi bilişsel bozukluk yer alırken böyle bir durumda özellikle hastaların kendilerine bakamamaları ve iletişim bozukluğu yaşamaları görülür.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.
Bir cevap yazın